Welkom in kinderkapsalon ’t Kuifje

In december 1993 heb ik de deuren van ‘t Kuifje aan het Stationsplein in Geleen voor het eerst geopend. Het moest een plek worden waar kinderen een ontspannen huiskamersfeer zouden binnenstappen, met genoeg speelgoed om hun aandacht te trekken en af te leiden. Een plek waar ook de ouders zich op hun gemak zouden voelen omdat de kapster het nodige engelengeduld voor hun engeltjes kan opbrengen. In 2002 is de salon verhuisd naar de Luxemburgstraat 9 in Geleen, sindsdien werk ik op afspraak.

Omdat de muren in het begin nog kaal waren ben ik begonnen met het ophangen van filmposters van kinderfilms. Dat vonden de kinderen zó leuk, dat het een sport werd er zoveel mogelijk te verzamelen, zodat er bij de volgende knipbeurt steeds weer een nieuwe viel te ontdekken. Inmiddels hangen er tientallen, zoveel, dat ik af en toe een oude moet weghalen om een nieuwe een plaatsje te kunnen geven.

In al die jaren is ’t Kuifje geworden wat ik ervan gehoopt had. Er is gelachen en gehuild, geknuffeld en gebokt maar natuurlijk ook geknipt en gevlochten, er zijn bliksemflitsen geschoren en kuiven in model
geboetseerd. Het heet niet voor niets ’t Kuifje!

In de spiegel heb ik peuters kleuters zien worden, kleine kinderen tot grote kinderen zien uitgroeien en brugpiepers tot studenten. De één wiebelt en draait, een ander valt knikkebollend in slaap. Allemaal vertellen ze hun eigen verhaal. En allemaal gaan ze geknipt de deur uit. Want aan het eind van de knipbeurt wacht de kauwgombal. Kom binnen en kijk welke kleur er deze keer uit de automaat rolt.Voor de kleintjes is er een snoepje.

Tot ziens in ’t Kuifje, dé Kinderkapper van Sittard-Geleen

signature